Literatuur, beeldende kunst, vormgeving en muziek zijn de gebieden waarop uitgeverij Huis Clos actief is.
Relevante teksten van geëngageerde auteurs en eigenzinnige kunstenaars.
Mooi uitgegeven, functioneel en noodzakelijk.

Huis Clos werd in 1986 opgericht als private press. De eerste publicaties verschenen in kleine oplagen, ze werden met de hand gezet en gedrukt in boekdruk en/of zeefdruk. Vanaf nummer 7 werd digitaal opgemaakt en in offset gedrukt. Pioniers van het eerste uur waren initiator en ontwerper Piet Gerards, boekbinder Jo Linssen, handzetter Jack van Kronenberg en de computerspecialisten Marc Vleugels en Henk Muller.

Aanvankelijk was de uitgeverij gelieerd aan Uitgeverij Gerards & Schreurs (Maastricht) en Piet Gerards Ontwerpers (Heerlen/Amsterdam). Sinds 1995 is Huis Clos een stichting, eerst gevestigd in het Zuidhollandse Oude Tonge - woonplaats van oud-bestuurslid Peter Schobben - en later in het Limburgse Rimburg.

Het huidige bestuur bestaat uit Lily Balmaekers (financiën), Piet Gerards (vormgeving/productie), Jo Linssen (productie/distributie), Ben van Melick (redactie) en Willem van de Wetering (publiciteit). Huup Offermans onderhoudt de website.

Huis Clos werkt zonder winstoogmerk; uitgangspunt is dat elke uitgave de volgende financiert. Kostbaarder producties worden mogelijk gemaakt via intekenacties en fondsenwerving.

De uitgeverij is aangesloten bij de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers en Drukwerk in de Marge.